Monday, September 10, 2012

What Do You Think?

1. I'm stuck on finding out strategies to prove my answer is correct. I think that there is 750 grams left.

Chelsea-2.2 kilograms=2200grams minus 700 divided by two= 750 grams

1. I think that it's 750 through another way by taking away 700g from 2200kg and it will equal 1500 and then you divide it by 2 which equals 750.

2. If we don't put in some brackets, we will be forced to calculate 700 divided by 2, which equals 350. 2200 - 350 does NOT equal 1500. It equals 1850 doesn't it?

3. Yes sorry. I just went with the flow on the question. Now I can remember to use BEDMAS

2. minus 700 divided by two. Did you need to use some brackets? If so where did you place them?

1. I'm not really sure where I would put the brackets. Can you please help me of where to put them?

2. What was the equation that you used?

3. We agree, we are are stuck to but we think the answer is.....2.2 kg take off 700 grams,1.5 kg dividing 2 is 750

By: Kingston,Starford and Nezinli

1. Do you find it easy to work with Kg and g in the same problem? I always have to change everything to Kg or g.

2. Yes I have to do the same thing. I find it difficult to work with both of them at the same time

3. Hi Chelsea we don't quite get it your way but this way is probably faster and easier, so make 2.2 into 2200 grams take away 700 grams which leave us with 1500 and divide it by 2 which = 750

By: Raihan, Cael and Tyla

4. Yes that's what I did but I converted 2.2 kilograms into grams. Nice strategie :)

5. Thanks Tyla
We really found it easier to understand your
way of thinking.

By: David, Ngame and Tyler:)

6. Chelsea your strategy is very good but I don't think is correct because you forgot to use "BEDMAS." I think this is the correct answer, make 2.2 kg into 2200 then 700 divided by 2=350 and 2200 minus 350=1850

4. So, there is 2.2kg.
Hold up, before we go on, don't we have to know how much 700g weighs?

By: Jasmine, Brooke and Ramona:)

1. Yes. I think that it is easier to convert 2.2kg into grams so you can just subtract 700g

2. 700g weighs 700g!

3. Yes I know. It obvious isn't it?

5. All of this is confusing to me,but I will try my best

6. This comment has been removed by the author.

7. I recon to solve my answer is BEDMAS my answer is 1150 because half of 700 is 350 so 2200-350=1850 then take away 700 from 1850=1150

8. ummmm, my way to solve this answer is to use are strategy named "BEDMAS" so divide 700 that is 350 so 2200-350 is 1850.

9. This comment has been removed by the author.

10. We say 2.2 is the same as 1000g. Mum uses 700g, so we have 300g left. 300÷2=150g.